Thaiblogi

Kirjoituksia Thaimaasta

Greenbus - Helppo Tapa Matkustaa

Thaimaassa palvelu pelaa ja niin pelaa Greenbussillakin. Olen matkustanut Chiang Rai Chaing Mai väliä greenbussilla monet kerrat ja aina olen ollut hyvin perillä. Bussissa on yleensä kaksi työntekijää: kuski sekä lipuntarkastaja. Lippujentarkastaja auttaa myös matkustajat paikoilleen ja jakaa jokaiselle pienen vesipullon sekä välipalan, kuten keksejä.

Greenbussilla on monia vaihtoehtoja matkustaa. VIP-luokka on kallein, mutta parhaiten varusteltu. Normaaliluokkia ovat A ja X luokan bussit. Nämä eroavat muun muassa sillä, että toisessa luokassa voi ostaa itselleen istuimen, jonka saa makuuasentoon. Halvimmassa luokassa ei jaeta vesipulloja ja välipaloja.

Greenbus on todella edullinen tapa matkustaa. Katson vanhoja lippujani ja halvin luokka näyttäisi maksaneen 156 bahtia (3,90 euroa) Chiang Raista Chiang Maihin. Siitä parempi luokka näyttää maksaneen joskus 169 bahtia (4,20 euroa). VIP-luokkaa en ole kokeillut.

Vinkkinä Greenbussia käyttäville voin sanoa, että bussit ovat erittäin suosittuja. Tämän vuoksi lippu kannattaa ostaa ajoissa.

Kuva GreenbusThailand:http://greenbusthailand.com/service-a/

Comments