Thaiblogi

Kirjoituksia Thaimaasta

Hotpot - Japanilaista Ruokaa Thaimaassa

Japanilaiset ravintolat ovat hyvin suosittuja Thaimaassa. Ne ovat hieman kalliimpia kuin tavalliset ravintolat, mutta siitä huolimatta ovat hyvin suosittuja. Turistit ja paikalliset tykkäävät käydä syömässä “Hotpot” -tyylistä ruokaa. Kävin viikonloppuna syömässä tälläisessa ravintolassa Chiang Raissa.

Hotpot on siitä erikoista, että ruoka tarjoillaan buffet-tyylisesti raakana. Tarjolla on lihaa, kalaa, kanaa, mereneläviä, hedelmiä, kasviksia, katkarapuja, mustekalaa, sushia ja nuudelia. Pöytään tuodaan aluksi iso astia, jossa on liemi. Liemi kuumennetaan kiehuvaksi tulella tai hellalla, jonka jälkeen sinne lisätään haluamansa ruoka kypsennettäväksi. Ruoka kypsennetään siis itse. Puikoilla otetaan esimerkiksi pala pihviä, pannaan kiehumaan, annetaan olla muutama minuutti ja sitten otetaan omaan kuppiin syötäväksi. Raaka liha ja muut ainekset kypsyvät todella nopeasti ja japanilaiset vain “kastavat” ainekset kiehuvassa vedessä ennen syöntiä.

Hotpotin syöminen on todellinen makunautinto. Saat itse päättää mitä syöt ja koska ruoka tarjoillaan buffet-tyylisesti, saat myös syödä niin paljon kuin haluat. Ruokailu on itsessään myös hieno kokemus. Jälkiruoaksi voi syödä myös jäätelöä niin paljon kuin jaksaa.

Hotpot-ruokailu kahdelle hengelle maksoi ravintolassa noin 600 bahtia eli noin 15 euroa. Pikkuvinkkinä voin sanoa, ettei ruokaa kannata jättää tähteelle. Se tulee maksamaan 100 bahtia enemmän.

Comments