Thaiblogi

Kirjoituksia Thaimaasta

Kannattaako Sadekaudella Matkustaa Thaimaaseen

Kuva on otettu Mae Fah Luang yliopistolta Chiang Raista. Sadepilvet lähestyvät vuorilta.

Sadekausi on täällä Thaimaassa alkanut ja lähes päivittäin sataa vettä. Sade tulee yleensä illalla ennen pimeää, mutta myös päivällä voi tulla joskus kuurosateita. Sateet eivät yleensä kestä kauaa, mutta ne ovat vaikeasti ennustettavissa. Päivällä näyttää aurinkoiselta, mutta sade voi yllättää joskus hyvinkin nopeasti. Kun sataa, niin sataa myös kunnolla. Varaudu paikallisiin tulviin. Thaimaan sadekausi kestää kesäkuusta lokakuuhun.

Kannattaako sadekaudella sitten matkustaa Thaimaaseen? Riippuu siitä minkälaisen loman haluaa viettää. Jos haluaa ottaa aurinkoa, viettää rantalomaa ja sade pilaa päivän, niin mielestäni ei kannata lähteä sadekaudella. Sateet ovat päivittäisiä. Esimerkiksi kävin muutaman päivän reissulla Phuketissa viimesadekaudella. Olin snorklausretkellä. Juuri astuttuani merestä takaisin veneeseen, alkoi kova rankkasade. Jos retki olisi alkanut myöhemmin, niin snorklaus olisi jäänyt luultavasti välistä.

Sadekaudessa on kuitenkin paljon hyviä puolia. Hinnat ovat paljon halvempia kuin kesäkaudella. Hotellihuoneet ja guesthouset ovat melkein puoleen hintaan ja ruoka sekä muut aktiviteetit ovat paljon halvempia sadekaudella. Sateet ovat myöskin yleensä lyhyitä ja kuurottaisia. Sade ei myöskään ole kylmää, vaan lämmintä ja joskus jopa virkistävää. Turisteja on sadekaudella vähän. Rannalla voi olla rauhassa eikä ole tungosta. Itseäni sadekausi ei haittaa.

Tässä muutama vinkki niille jotka haluavat matkustaa sadekaudella:

  • Osta sadetakki 711:ltä
  • Pidä sateenvarjo mukana, jos lähdet kauas.
  • Muista, että sade voi tulla yllättäen.

Comments