Thaiblogi

Kirjoituksia Thaimaasta

Lähes Ilmaiset Puhelut Ulkomaille

Tässä on hyvä vinkki niille, joilla on sukulaisia tai ystäviä ulkomailla ja haluat soittaa heille halvalla. Itselläni oli Suomessa asuessani usein tarve soittaa puheluita Thaimaahan. Normaalista suomalaisen operaattorin liittymästä hintaa puhelulle olisi tullut lähes 1,5 euroa minuutilta. Tekstiviestit kuitenkin maksavat saman verran kuin suomalaiseen liittymään. Onneksi löysin skypen.

Tilasin aluksi skype-krediittejä 10 eurolla. Ne kuitenkin tulivat mielestäni kalliiksi ja kuluivat loppuun nopeasti. Lopetin krediittien tilauksen ja vaihdoin maakohtaiseen pakettiin. Maakohtaisia paketteja on minuuttimäärien mukaan: 60, 120 ja 400 minuuttia. Tämä ei riittänyt minulle joten lopulta ostin “Skype maailma” -paketin. Tällä paketilla voi soittaa moneen eri maahan rajattomasti, mutta yleensä vain lankanumeroihin. Onnekseni Thaimaassa toimii kuitenkin puhelut myös kännykkänumeroihin. Hintaa maailmapaketille tulee 10 euroa kuukaudessa, mutta mielestäni se on kohtuullinen hinta rajattomalle käytölle. Saatavilla on myös Eurooppa-paketti, jolla voi soittaa monien Euroopan valtioiden lankanumeroihin. Eurooppa-paketti on hieman halvempi kuin Maailma-paketti.

Olen käyttänyt Skypeä paljon kännykkäpuheluihin ja lähes joka kerta on toiminut luotettavasti. Kuuluvuus on ollut hyvä, mutta kannattaa hankkia kunnollinen mikki, jotta vastapuoli saa hyvin selvää. Puhelut eivät yleensä katkea pitkissäkään keskusteluissa. Pätkimistä kuitenkin esiintyy, jos esimerkiksi Thaimaassa on sadekausi ja huono sää puhelun aikana.

Suosittelen Skypeä ehdottomasti niille, jotka haluavat soittaa ulkomaille. Mielestäni tämä on erinomainen rahansäästövinkki.

Comments