Thaiblogi

Kirjoituksia Thaimaasta

Python Ja Taidetta Chiang Raissa

Olin syömässä perinteistä Pohjois-Thaimaalaista ruokaa khao soita, kunnes kahvinhimo yllätti. Päätin hetken mielijohteesta käydä lähellä sijaitsevassa taiteilijan talossa kahvilla. Voisin samalla katsoa erilaisia taideteoksia ja kuluttaa hyvin aikaa. Ajoin skootterin taitelijan talolle. Talon nimi on Baan dam, eli musta talo.

Perille tultuani tajusin, että kyse ei ole mistään talosta, vaan taloista. Minulle selvisi myös, miksi paikka on nimeltään Baan dam. Kaikki talot oli maalattu mustiksi. Ilokseni huomasin myös, että sisäänpääsy oli ilmainen ja kahviosta sai myös halvalla erinomaista jäätelöä.

Paikan omistava taiteilija on erittäin kuuluisa ja tienaa taideteoksillaan todella hyvin. Aloitin paikan kiertämisen eräästä todella isosta ja korkeakattoisesta talosta. Tyyli muistutti mielestäni hieman viikinkejä. Astuessani sisälle näin jotakin mahtavaa. Iso python-käärme eli ngu laam makasi pöydällä.

Käärme oli juuri luomassa nahkaansa ja vain peräpäästä oli pieni alue vanhaa jäljellä. Taitelija oli laittanut käärmeen entiset nahat pöydälle pitkittäin ja peräkkäin. Pöytä oli tehty yhtä pitkäksi kuin käärmeen elämänsä aikana luodut nahat. Hieno taideteos, jonka tekemiseen on kulunut aikaa.

Olin todella iloinen, että päätin lähteä katsomaan paikkaa. Käärme tuli minulle täytenä yllätyksenä. Sitä sai jopa koskettaa. Ainutlaatuinen kokemus ja minulle ensimmäinen kerta elämässäni. Suosittelen ehdottomasti paikassa käymistä. Etenkin ison käärmeen näkeminen oli hieno kokemus.

Comments