Thaiblogi

Kirjoituksia Thaimaasta

Reissu: Myanmar Eli Burma

Ajoin tänään Chiang Raista Mae Saihin skootterilla ja käväisin Burman puolella. Sain muutaman uuden leiman passiini ja Thaimaassa oleskeluaikaa pidennettiin 14 päivällä.

Mae Sai on pieni kylä Myanmarin eli entisen Burman rajalla. Sinne tuodaan paljon tavaraa ja elintarvikkeita Kiinasta ja Burmasta, joten siellä voi shoppailla halvalla. Tuotteet ovat enimmäkseen kiinalaisia, joten laatu kannattaa tarkistaa ennen ostoa. Burman puolella hinta voi olla vieläkin halvempi. Muutama vinkki mitä kannattaa ostaa: Kuivattuja hedelmiä, ja paahdettuja pähkinöitä. Nämä ovat erityisen maukkaita. Ostin kolme pussia kuivattuja kanum hedelmiä. En tiedä mikä kanum on suomeksi, mutta englanniksi se tarkoittaa jackfruit.

Paahdetut pähkinät ovat nimeltään gaulad. Kuvassa näkyy myös auringonkukansiemeniä.

Mae Saista voit saada myös lisäaikaa Thaimaassa oleskeluun. Voit saada turistiviisumiin jatkoaikaa Mae Sain immigration toimistosta, tai 14 päivää käymällä Burman puolella ja tulemalla takaisin. Burman puolella käynti maksaa 500 bahtia ja siellä voi viipyä yhden päivän. Takaisin Thaimaaseen tultaessa on täytettävä uusi Departure card.

Comments