Thaiblogi

Kirjoituksia Thaimaasta

Turistiviisumi Thaimaahan

Thaimaahan matkustettaessa tarvitaan viisumi. Lentokoneella saavuttaessa maahan Suomen kansalainen saa 30:en päivän leiman passiinsa ja saa oleskella Thaimaan kuningaskunnassa noin kuukauden. Pidempään matkustavien on hankittava turistiviisumi. Turistiviisumilla voi oleilla maassa 60 päivää. Tähän saa 30:ä päivää vielä lisää käymällä immigration officessa ja ottamalla lisäleiman passiin.

Itse olen hankkinut turistiviisumin aina Suomesta käsin Thaimaan suurlähetystöstä. Viisumin hankkiminen postitse on helppoa. Tarvitset seuraavat paperit:

  • Täytetty hakemus
  • Kaksi kappaletta passivalokuvia
  • Kopion elektronisesta lentolipusta
  • Passin, on oltava voimassa vähintään 6kk maahan saavuttaessa
  • Kopion passin henkilösivusta
  • Tiliotteen
  • rahat maksua varten

Täytä hakemus huolella ja muista ehdottomasti allekirjoittaa. Merkitse hakemukseen kuinka monta sisääntuloa haluat. Hakemuksessa kysytään osoitettasi Thaimaassa. Tähän kohtaan olen yleensä merkinnyt vain kaupungin, johon aion matkustaa. Tiliotteen olen tulostanut verkkopankista. Turistiviisumi maksaa yhdellä sisääntulolla 30 euroa. Laita rahat seteleinä kuoreen mukaan. Muista laittaa kuoreen myös palautuskuori, jossa on postimaksu maksettu kirjattuna kirjeenä. Lähetä hakemus myös kirjattuna. Muistaakseni postituskulut maksavat alle 10 euroa .

Viisumihakemus kannattaa hoitaa ajoissa, mieluiten 1 kuukausi ennen matkaa. Kahta kuukautta ennen ei voi kuitenkaan vielä hakemuksia lähettää. Hakemuksen käsittelyyn menee yleensä noin viikko.

Tarkista aina ennen hakemuksen lähettämistä tuoren informaatio Thaimaan suurlähetystön sivuilta.

Comments